Kommuniké från Crunchfish AB:s årsstämma den 18 maj 2017

2017-05-18|

Årsstämma i Crunchfish AB har idag hållits, och nedan följer en redogörelse för de viktigaste besluten och deras huvudsakliga innehåll. Samtliga beslut var enhälliga. Årsredovisningen godkändes, och stämman beslöt i enlighet med styrelsens förslag att bolagets till förfogande vinstmedel om 50 299 955 kronor i sin helhet skall balanseras i ny räkning, och att någon utdelning således […]

Årsstämma i Crunchfish AB har idag hållits, och nedan följer en redogörelse för de viktigaste besluten och deras huvudsakliga innehåll. Samtliga beslut var enhälliga.

Årsredovisningen godkändes, och stämman beslöt i enlighet med styrelsens förslag att bolagets till förfogande vinstmedel om 50 299 955 kronor i sin helhet skall balanseras i ny räkning, och att någon utdelning således inte skall lämnas. Stämman beslutade vidare att bevilja ansvarsfrihet för styrelsen och den verkställande direktören.

Joachim Samuelsson, Göran Linder, Mikael Kretz, Malte Zaunders och Patrik Olsson omvaldes som ordinarie ledamöter och Stephan Carlqvist valdes som ny ordinarie ledamot. Joachim Samuelsson omvaldes som styrelsens ordförande. Till styrelseledamöterna skall utgå ersättning med ett prisbasbelopp till var ledamot, två prisbasbelopp till styrelsens ordförande, och revisorn ska ersättas enligt godkänd räkning.

MAZARS SET Revisionsbyrå AB omvaldes som revisor för bolaget, med auktoriserade revisorn Åsa Andersson Eneberg som huvudansvarig revisor.

Malmö den 18 maj 2017

Styrelsen

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission

Om Crunchfish

Crunchfish verkar inom de snabbväxande områdena förstärkt och virtuell verklighet, där vi utvecklar mjukvara som skapar nya interaktionsmöjligheter med konsumentelektronik. Vår produkt Touchless A3D® gör det möjligt att styra enheter med gester. Vår mjukvaruplattform aBubbl® gör det möjligt att aktivera förstärkt verklighet i vilken applikation som helst och för användare av mobila enheter att lokalt och sömlöst upptäcka och kommunicera med varandra. Crunchfishs teknik licensieras till både tillverkare av konsumentelektronik och applikationsutvecklare och finns för närvarande tillgänglig i miljontals enheter från globala aktörer. Crunchfish är noterat vid Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 och har huvudkontor i Malmö. Besök crunchfish.com för mer information.

Ladda ner som PDF


Crunchfish AB, delårsrapport januari-mars 2017

Crunchfish stärker positionen inom AR/VR genom samarbeten med ledande aktörer Crunchfishs delårsrapport finns tillgänglig i sin helhet som bilagt dokument och på bolagets webbplats, https://www.crunchfish.com KVARTAL OCH ÅR I KORTHET Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016 Omsättning, TSEK 828 271 2 690 Resultat före skatt, TSEK -4 697 -3 419  -12 534 Resultat per aktie, […]

Crunchfish stärker positionen inom AR/VR genom samarbeten med ledande aktörer

Crunchfishs delårsrapport finns tillgänglig i sin helhet som bilagt dokument och på bolagets webbplats, https://www.crunchfish.com

KVARTAL OCH ÅR I KORTHET Q1 2017 Q1 2016 HELÅR 2016
Omsättning, TSEK 828 271 2 690
Resultat före skatt, TSEK -4 697 -3 419  -12 534
Resultat per aktie, SEK -0,30 -3,18 -0,96
Soliditet, % 92 50 92
Likvida medel vid periodens utgång, TSEK                 39 589           3 357               44 077

Väsentliga händelser under perioden

  • Brittiska Avantis Systems Ltd som erbjuder tekniklösningar till skolor, tecknade ett licensavtal för användning av bolagets geststyrningsteknik för VR-interaktion i sin utbildningsplattform ClassVR.
  • Bolaget inledde ett samarbete med japanska elektronikföretaget Epson. Samarbetet innebär att Epson erbjuder geststyrning från Crunchfish i sina smarta AR-glasögon för industriellt bruk. 
  • Crunchfish erhöll ytterligare två patent inom förstärkt verklighet avseende sätt för aktiva mobilanvändare att upptäcka passiva användare som befinner sig i närheten. Patenten stärker de kommersiella förutsättningarna för affärsområdet Connected AR och företagets unika produkt aBubbl®.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Crunchfish tecknade avtal med kinesiska AR-företaget Beijing LLVision Technology. Avtalet innebär att LLVision kan erbjuda geststyrning från Crunchfish i sina smarta AR-glasögon för industriellt bruk.  Mjukvaran kommer integreras i LLVisions plattform GLXSS Live som omfattar en uppsättning tilläggsfunktioner som erbjuds användarna av AR-glasögonen. Avtalet är royaltybaserat med ersättning per sålda glasögon. 
  • Företaget erhöll ett svenskt patent, det fjärde inom förstärkt verklighet. Patentet avser teknologi som möjliggör för app-användare att upptäcka andra användare av samma app som befinner sig i närheten och med minimal interaktion dela information med dessa.

För ytterligare information, kontakta:

Joakim Nydemark, VD
Epost: ir@crunchfish.com
Telefon: 0706 35 16 09

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 maj 2017.

Om Crunchfish

Crunchfish verkar inom de snabbväxande områdena förstärkt och virtuell verklighet, där vi utvecklar mjukvara som skapar nya interaktionsmöjligheter med konsumentelektronik. Vår produkt Touchless A3D® gör det möjligt att styra enheter med gester. Vår mjukvaruplattform aBubbl® gör det möjligt att aktivera förstärkt verklighet i vilken applikation som helst och för användare av mobila enheter att lokalt och sömlöst upptäcka och kommunicera med varandra. Crunchfishs teknik licensieras till både tillverkare av konsumentelektronik och applikationsutvecklare och finns för närvarande tillgänglig i miljontals enheter från globala aktörer. Crunchfish är noterat vid Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 och har huvudkontor i Malmö. Besök crunchfish.com för mer information.

Ladda ner som PDF


Crunchfish erhåller patent inom förstärkt verklighet (AR) för förenklad delning av information i användarens absoluta närhet

First North-noterade Crunchfish har av Patent- och Registreringsverket (PRV) fått ytterligare ett patent godkänt i Sverige, som avser att upptäcka andra aktiva app-användare som befinner sig i närheten och enkelt dela information till dem. Det är företagets fjärde patent inom Connected AR (Augmented Reality). Patentet gäller i 20 år. Teknologin i Crunchfishs nya patent finns […]

First North-noterade Crunchfish har av Patent- och Registreringsverket (PRV) fått ytterligare ett patent godkänt i Sverige, som avser att upptäcka andra aktiva app-användare som befinner sig i närheten och enkelt dela information till dem. Det är företagets fjärde patent inom Connected AR (Augmented Reality). Patentet gäller i 20 år.

Teknologin i Crunchfishs nya patent finns i företagets mjukvara aBubbl® som erbjuder användare en kommunicerande form av förstärkt verklighet. aBubbl® är baserad på beacon-teknologi som ursprungligen utvecklades för stationära Bluetooth-sändare. aBubbl® till skillnad från den traditionella Beacon-teknologin möjliggör ett dynamiskt system för mobila Bluetooth-sändare som finns inbyggda i vanliga mobiltelefoner. När flera aktiva användare av samma app är i närheten av varandra kan de automatiskt upptäcka varandra och med minimal interaktion dela information emellan sig. Produkten aBubbl® kan integreras i vilken iOS eller Android app som helst på marknaden och stödjer även kommunikation mellan operativsystemen. Patentet skyddar flera användningsområden med användning av Bluetooth-teknologi: 

        Delning av foton till alla närvarande
        Delning av presentation till mötesdeltagare
        Delning av betalning på en restaurang eller i en taxi
        Utbyte av kontaktinformation
        Överföring av telefonnummer vid en kontantbetalning

”Crunchfish stärker patentskyddet ytterligare runt en lösning som vi är ensamma om att erbjuda en global marknad. Vårt patentskydd avseende Connected AR-teknologin i produkten aBubbl® är starkt, genom att vi idag har sammanlagt 13 stycken patentsökta uppfinningar varav fyra redan är godkända.” säger Joachim Samuelsson, styrelseordförande på Crunchfish.

aBubbl® är en unik produkt i och med att den skapar en ”nätverksbubbla” runt mobilanvändaren, inom vilken det är möjligt att upptäcka och på ett enkelt sätt kommunicera samt dela information med andra som befinner sig inom nätverksbubblans räckvidd.

Crunchfishs patentportfölj

Crunchfish har, nationellt och internationellt, 51 aktiva patent och patentansökningar inom två teknologiområden – geststyrning och förstärkt verklighet. Det finns 10 unika uppfinningar inom geststyrning vilka samtliga har blivit beviljade patent samt 13 unika uppfinningar inom förstärkt verklighet av vilka 4 har blivit godkända patent. Bolaget äger samtliga sina patent och patentansökningar utan begränsningar. Crunchfish strategi är att skydda bolagets teknologi på alla geografiska marknader som bedöms vara av betydelse. Crunchfish har för avsikt att utöka sin patentportfölj kontinuerligt till utvalda marknader och genom nya uppfinningar inom både geststyrning och förstärkt verklighet.

Grafisk illustration över marknadsområdena för aBubbl® finns tillgänglig här.

För ytterligare information kontakta:

Styrelseordförande Joachim Samuelsson 0708 464 788,
joachim.samuelsson@crunchfish.com 

VD Joakim Nydemark 0706 351 609,
joakim.nydemark@crunchfish.com 

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s Marknads­missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående personers försorg, för offentliggörande den 8 maj 2017. 

Om Crunchfish

Crunchfish verkar inom de snabbväxande områdena förstärkt och virtuell verklighet, där vi utvecklar mjukvara som skapar nya interaktionsmöjligheter med konsumentelektronik. Vår produkt Touchless A3D® gör det möjligt att styra enheter med gester. Vår mjukvaruplattform aBubbl® gör det möjligt att aktivera förstärkt verklighet i vilken applikation som helst och för användare av mobila enheter att lokalt och sömlöst upptäcka och kommunicera med varandra. Crunchfishs teknik licensieras till både tillverkare av konsumentelektronik och applikationsutvecklare och finns för närvarande tillgänglig i miljontals enheter från globala aktörer. Crunchfish är noterat vid Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 och har huvudkontor i Malmö. Besök crunchfish.com för mer information.

Ladda ner som PDF


Crunchfish receives AR patent for simplified sharing of information in the user’s absolute vicinity

First North-listed Crunchfish has received another approved patent by the Patent and Registration Office (PRV) in Sweden. The patent refers to detection of other active app users who are nearby and easily share information with them. It is the company’s fourth patent in Connected AR (Augmented Reality). The patent is valid for 20 years. The […]

First North-listed Crunchfish has received another approved patent by the Patent and Registration Office (PRV) in Sweden. The patent refers to detection of other active app users who are nearby and easily share information with them. It is the company’s fourth patent in Connected AR (Augmented Reality). The patent is valid for 20 years.

The technology of Crunchfish’s new patent is contained in the company’s software aBubbl®, which offers users a communicative form of augmented reality. aBubbl® is based on beacon technology originally developed for stationary Bluetooth transmitters. aBubbl®, unlike traditional Beacon technology, enables a dynamic system for mobile Bluetooth transmitters built into common mobile phones. When several active users of the same app are close to each other, they can automatically detect each other and with minimal interaction share information between themselves. The product aBubbl® can be integrated into any iOS or Android app on the market and also supports communication between operating systems. The patent protects multiple uses using Bluetooth technology:

  • Sharing photos to everyone present
  • Sharing presentations to meeting participants
  • Sharing payment at a restaurant or in a taxi
  • Exchange of contact information
  • Transfer of phone number for cash payments

“Crunchfish further strengthens the patent protection around a solution we are alone in offering a global market. Our patent protection regarding the Connected AR technology in the product aBubbl® is strong. Today we have 13 patented inventions, four of which are already approved” says Joachim Samuelsson, Chairman of Crunchfish.

aBubbl® is a unique product as it creates a “network bubble” around the mobile user, within which it is possible to discover and easily communicate and share information with others within the bubble’s range.

Crunchfish patent portfolio
Crunchfish has, nationally and internationally, 51 active patents and patent applications in two technology areas – gesture control and Augmented Reality. There are 10 unique inventions in gesture control, all of which have been granted patents and 13 unique inventions in augmented reality, of which 4 have been approved patents. The company owns all its patents and patent applications without limitation. Crunchfish’s strategy is to protect the company’s technology in all geographic markets deemed to be of importance. Crunchfish intends to extend its patent portfolio continuously to selected markets and through new inventions in both gesture control and Augmented Reality.

For further information, please contact:
Chairman of the Board, Joachim Samuelsson +46 708 464 788,
joachim.samuelsson@crunchfish.com

CEO, Joakim Nydemark +46 706 351 609,
joakim.nydemark@crunchfish.com


Crunchfish signs agreement with AR-company LLVision for gesture interaction in smart glasses

Joakim Nydemark, CEO, Crunchfish and Wu Fei, CEO, LLVision.   Nasdaq First North listed Crunchfish signs an agreement with Chinese AR-company Beijing LLVision Technology to bring touchless gesture interaction to smart AR glasses for industrial use. The agreement enables LLVision to implement Crunchfish’s software for gesture control in their AR glasses for industrial use. The […]

Joakim Nydemark, CEO, Crunchfish and Wu Fei, CEO, LLVision.

 

Nasdaq First North listed Crunchfish signs an agreement with Chinese AR-company Beijing LLVision Technology to bring touchless gesture interaction to smart AR glasses for industrial use.

The agreement enables LLVision to implement Crunchfish’s software for gesture control in their AR glasses for industrial use. The Touchless A3D® software from Crunchfish is optimized for AR and VR, with gestures specifically designed for interaction in these environments. The software will be incorporated into GLXSS Live platform, which includes a collection of features offered as add-ons to LLVision’s clients.

The Beijing Hospital uses the smart AR glasses

LLVision is a pioneer within smart glasses for professional use. The company is targeting industries such as logistics, automotive, medical, security and education. Their GLXSS smart glasses are used by, among others, the Beijing Hospital where surgeons broadcast operations, Johnson Control and a Tier 1 telecom infrastructure company in China where technicians use them while doing maintenance service.

“To maintain our position as one of the market leaders of smart glasses we continuously need to innovate and provide differentiating products and services to our clients. For AR-glasses, touchless interaction is a necessary complement to secure efficient operation in different environments. We are excited to work with Crunchfish to ensure touchless gesture interaction with highest reliability.” says Wu Fei, CEO of LLVision.

“LLVision is a successful fast-growing provider of AR-glasses for industrial use and we are very pleased to get the opportunity to provide our software for gesture control in their products. To use gestures as interaction method in AR environments is natural, which is confirmed by the end users. We see that this will drive an interaction paradigm shift in smart glasses.” says Joakim Nydemark, CEO of Crunchfish.

Smart glasses in combination with apps will dramatically change processes within most industries over the next 2-5 years. One of the strongest driving forces for the market growth of smart glasses will be substantial efficiency gains. The AR-market is predicted to have a value of $90 billion annually by 2020, according to Analyst Digi-Capital.

For further information, please contact:
Joakim Nydemark, CEO Crunchfish
info@crunchfish.com
+46 (0)706 351 609

 

About Crunchfish

Crunchfish develops software for Augmented and Virtual Reality that creates new possibilities for interaction. Our product Touchless A3D® enables touchless interaction with hand gestures. Our software platform aBubbl® enables the activation of Augmented Reality in any application, letting users of mobile devices locally and seamlessly discover who is nearby, connect and share information. Crunchfish’s technology is licensed to consumer electronics manufacturers and application developers and is currently available in millions of devices from global enterprises. The company was founded in 2010 and is based in Malmö, Sweden. Visit crunchfish.com for more information.

About LLVision

LLVision was established in 2014 by teams from Google, Lenovo, Microsoft and China Aeronautics Consortium. The company aims to strengthen the reality through the development of the combination of smart glasses and a professional service platform. The LLVision offer enables partners in the medical, security, manufacturing industries to benefit from the technological revolution. For more information please visit our Chinese website or contact us at business@llvision.com.


Crunchfish tecknar avtal med AR-företaget LLVision avseende geststyrning i smarta glasögon

Pressmeddelande, Malmö 4 maj, 2017 First North-noterade Crunchfish tecknar avtal med kinesiska AR-företaget Beijing LLVision Technology. Avtalet innebär att LLVision kan erbjuda geststyrning från Crunchfish i sina smarta AR-glasögon för industriellt bruk. Crunchfishs mjukvara Touchless A3D®optimerad för AR och VR, stödjer gester speciellt designade för interaktion i dessa miljöer. Mjukvaran kommer integreras i LLVisions plattform GLXSS […]

Pressmeddelande, Malmö 4 maj, 2017

First North-noterade Crunchfish tecknar avtal med kinesiska AR-företaget Beijing LLVision Technology. Avtalet innebär att LLVision kan erbjuda geststyrning från Crunchfish i sina smarta AR-glasögon för industriellt bruk.

Crunchfishs mjukvara Touchless A3D®optimerad för AR och VR, stödjer gester speciellt designade för interaktion i dessa miljöer. Mjukvaran kommer integreras i LLVisions plattform GLXSS Live som omfattar en uppsättning tilläggsfunktioner som erbjuds användarna av AR-glasögonen. Avtalet löper över tre år och är royaltybaserat med ersättning per sålda glasögon. I övrigt ges inga prognoser om affärsvärdet.

Beijings sjukhus använder LLVisions smarta glasögon
LLVision är en pionjär inom smarta glasögon för professionellt bruk. Företaget vänder sig till branscher som logistik, säkerhet och utbildning samt bil- och medicinsk industri. LLVisions smarta glasögon GLXSS används bland annat av Beijing Hospital där kirurger sänder inspelningar av operationer, företaget Johnson Control och ett marknadsledande kinesiskt telekombolag, där tekniker använder glasögonen i samband med service och underhåll.

”För att bibehålla vår position som en av marknadsledarna inom AR-glasögon måste vi kontinuerligt förnya oss och erbjuda våra kunder produkter och tjänster som särskiljer sig från våra konkurrenters. För att säkerställa en effektiv drift i olika miljöer är geststyrning ett nödvändigt komplement i våra AR-glasögon. Vårt samarbete med Crunchfish innebär att vi försäkrar oss om en geststyrning med bästa möjliga prestanda.” säger Wu Fei, VD på LLVision.

”LLVision är en framgångsrik och snabbväxande leverantör av AR-glasögon för industriellt bruk och det känns otroligt spännande att få leverera vår programvara för geststyrning till LLVisions AR-lösningar. Att använda handgester vid interaktion i AR-miljö är väldigt självklart vilket också bekräftas av slutanvändarna. Vi ser att detta kommer driva ett paradigmskifte inom interaktion med smarta glasögon.” säger Joakim Nydemark, VD på Crunchfish.

Smarta glasögon i kombination med olika tjänster kommer dramatiskt förändra processer inom många branscher under de närmaste två till fem åren. Genom att AR-tekniken möjliggör betydande effektivitetsvinster inom industrin förväntas den framtida tillväxttakten inom AR-området vara stark. Marknaden förutspås ha ett värde om 90 miljarder USD årligen vid 2020, enligt analysföretaget Digi-Capital. Crunchfish har på kort tid slutit två avtal inom segmentet AR-glasögon för industriellt bruk, där användarfördelarna med geststyrning bekräftats.

För ytterligare information, kontakta:
Joakim Nydemark, VD Crunchfish
ir@crunchfish.com
+46 (0)706 351 609

Certified Adviser: Sedermera Fondkommission

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s Marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 maj 2017. 

Om Crunchfish

Crunchfish verkar inom de snabbväxande områdena förstärkt och virtuell verklighet, där vi utvecklar mjukvara som skapar nya interaktionsmöjligheter med konsumentelektronik. Vår produkt Touchless A3D® gör det möjligt att styra enheter med gester. Vår mjukvaruplattform aBubbl® gör det möjligt att aktivera förstärkt verklighet i vilken applikation som helst och för användare av mobila enheter att lokalt och sömlöst upptäcka och kommunicera med varandra. Crunchfishs teknik licensieras till både tillverkare av konsumentelektronik och applikationsutvecklare och finns för närvarande tillgänglig i miljontals enheter från globala aktörer. Crunchfish är noterat vid Nasdaq First North sedan 2016. Företaget grundades 2010 och har huvudkontor i Malmö. Besök crunchfish.com för mer information.

Om LLVision

Beijing LLVision Technology grundades 2014 av medarbetare från Google, Lenovo, Microsoft och China Aeronautics Consortium. Företaget fokuserar på att utveckla och marknadsföra smarta AR-glasögon för industriellt bruk, vilka erbjuds tillsammans med en plattform av relaterade tjänster. LLVisions erbjudande möjliggör för partners i läkemedels-, utbildning- säkerhets-, bil- och tillverkningsindustrin att dra nytta av den tekniska revolutionen inom AR. För mer information besök den kinesiska webbplatsen eller kontakta företaget via business@llvision.com.

Ladda ner som PDF