Blippit integreras i Ticksters kassasystem

2019-12-06, 08:30

Blippit, delägt dotterbolag till Crunchfish Proximity, har ingått avtal med Tickster om integration och pilottester av Blippits appterminal med Ticksters kassasystem Blink och BoxPoint. Kassasystemen kommer bli första ut på marknaden med möjligheten att Swisha med Blippit.

Ticksters erbjuder kassasystem för att användas på evenemang av arrangörer inom musik, kultur och sport. Bland kunderna finns bl.a. Liseberg, Sweden Rock, Färjestad BK, HV71, Uppsala Konsert & Kongress och Vasaloppet. Tickster möjliggör en effektiv försäljningsprocess, betalning och administration både online, inför ett evenemang och på plats när evenemanget äger rum.

Blippit har integrerats med Ticksters kassasystem Blink och BoxPoint. Detta innebär att appterminalen fungerar ihop med Ticksters båda kassasystem på liknande sätt som en kortterminal och att appterminalen blir bryggan som möjliggör Swish-betalning med ett blipp. Blippit och Tickster diskuterar nu lämpliga kunder för pilottester. 

Vi är mycket glada att komma ut i marknaden tillsammans med Tickster och att integrationen både gick både snabbt och smidigt. Tickster har flera intressanta kunder, däribland Liseberg och ett antal SHL-klubbar, genom vilka vi skulle kunna göra pilottester av appterminalen. Tillsammans kommer vi nu arbeta för att göra det enkelt att Swisha på evenemang”, kommenterar Joachim Samuelsson, VD på Blippit.

”Vi är riktigt nöjda med att vara det första kassasystemet som erbjuder snabba Swish-betalningar i fysisk miljö. Vi tror att detta kommer mottas riktigt bra av våra kunder”, säger Johan Skogsberg, försäljningschef på Tickster.

För mer information kontakta:
Joachim Samuelsson, VD för Blippit och styrelseordförande för Crunchfish
+46 708 464 788
joachim.samuelsson@crunchfish.com

Joakim Nydemark, VD Crunchfish
+46 706 351 609 
ir@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 december 2019.

Om Crunchfish – crunchfish.com

Crunchfish AB (”Crunchfish”) utvecklar och marknadsför patenterade interaktionslösningar för mobil handel och augmented reality. Verksamheten kring mobil handel bedrivs i dotterbolaget Crunchfish Proximity med fokus på närhets­baserad interaktion. Med egenutvecklad appterminal och mjukvara möjliggörs blippbar kuponginlösen och betalning. Kommersialiseringen görs i samarbete med ClearOn i det gemensamma bolaget Blippit. Inom AR erbjuder bolaget mjukvara för geststyrning av AR-glasögon och annan konsumentelektronik. Mjukvaran är en av de ledande i världen och finns i tiotals miljoner enheter på marknaden genom kunder som OPPO, Epson och Lenovo. Crunchfish är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2016. Företaget grundades 2010 med huvudkontor i Malmö.

Ladda ner som PDF