Crunchfish ingår avtal kring geststyrning med kinesisk leverantör av AR-glasögon

2021-05-07|

Crunchfish Gesture Interaction AB (“Crunchfish”) meddelar idag att bolaget ingått ett kommersiellt licensavtal med INMO Technology Ltd (”INMO”) i Kina, för användning av Crunchfishs mjukvaruteknologi för geststyrning i deras produktserie med AR-glasögon. INMO kommer att integrera Crunchfishs mjukvara i sina kommersiella AR-glasögon för att möjliggöra beröringsfri interaktion med hjälp av handgester. Affärsmodellen inkluderar en mindre upfront-betalning såväl som löpande royalties per producerad enhet som inkluderar Crunchfishs mjukvara.


 

INMO utvecklar glasögon med full kapacitet för Augmented Reality (AR), där gester kommer att användas som en central metod för interaktion.

Geststyrningsteknologin Crunchfish XR möjliggör en mycket exakt och flexibel interaktionslösning för att styra AR-glasögon. För att uppnå en upplevelse som är så realistisk som möjligt i Augmented Reality krävs en hög noggrannhet i hur mjukvaran tolkar handens rörelser.  

“Vi upplever ett ökande intresse för vår mjukvaruteknologi för geststyrning och vi är glada att välkomna INMO som ny kund. Genom att integrera vår världsledande geststyrningsteknologi i AR-glasögon möjliggörs interaktion med full flexibilitet, som ger användaren kontroll över AR-upplevelsen”, säger Joakim Nydemark, VD för Crunchfish Gesture Interaction.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joakim Nydemark, VD för Crunchfish Gesture Interaction AB
+46 706 35 16 09

joakim.nydemark@crunchfish.com

Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05

ulf.rogius.svensson@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Ladda ner som PDF