Crunchfish tecknar licensavtal med Seerslab gällande geststyrning i AR/VR

2019-11-05, 08:30

Crunchfish har ingått avtal med Seerslab Inc. i Sydkorea. Avtalet innebär att Seerslab licensierar och blir återförsäljare av Crunchfishs mjukvara för geststyrning. Seerslab har utvecklat en AR/VR-plattform där Crunchfishs geststyrning kommer att erbjudas som en integrerad komponent. Avtalet ger även Seerslab rätten att använda mjukvaran i sina egenutvecklade AR/VR-applikationer. Avtalet löper tillsvidare med sex månaders uppsägningstid.

Seerslab är verksamma på den koreanska och amerikanska marknaden med två affärsben. Dels licensierar bolaget den egenutvecklade AR/VR-plattformen ARGear och dels bedriver bolaget extern utveckling av AR/VR-applikationer samt AR/VR-objekt. I dagsläget har Seerslab utvecklat över 6 000 AR/VR-produkter och AR/VR-objekt, såsom filter, virtuellt smink och AR-karaktärer. Bolagets AR-lösningar används av ledande företag som LG, eBay, Pixar och ett antal olika 5G-mobilnätsoperatörer. Seerslabs mjukvara finns även i Samsungs Galaxy-telefoner.

Genom avtalet blir Seerslab återförsäljare för Crunchfishs geststyrningsmjukvara mot sina kunder inom AR/VR. Crunchfish får därmed en kanal ut på den koreanska marknaden men även ytterligare fäste i bland annat USA. Avtalet genererar intäkter i form av licensintäkter per månad när Seerslab eller deras kunder väljer att använda Crunchfishs mjukvara. Avtalet mellan Crunchfish och Seerslab löper tillsvidare med sex månaders ömsesidig uppsägningstid.

”Samarbetet med Seerslab ger en betydelsefull ingång till den globala applikationsmarknaden för AR i konsumentindustrin, och i synnerhet en effektiv positionering på den viktiga koreanska marknaden”, kommenterar Henrik Winberg, Sales Director på Crunchfish.

”Seerslab har byggt en konkurrenskraftig AR/VR-plattform som tilltalar företag som Samsung och LG. Att Seerslab nu väljer vår geststyrning är en bekräftelse på att vår teknologi håller hög nivå.”, kommenterar Joakim Nydemark, VD på Crunchfish.

För mer information kontakta:
Joakim Nydemark, VD Crunchfish
+46 706 35 16 09
ir@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Denna information är sådan information som Crunchfish AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 november 2019.

Om Crunchfish – crunchfish.com
Crunchfish AB (”Crunchfish”) utvecklar och marknadsför patenterade interaktionslösningar för mobil handel och augmented reality. Verksamheten kring mobil handel bedrivs i dotterbolaget Crunchfish Proximity med fokus på närhets­baserad interaktion. Med egenutvecklad appterminal och mjukvara möjliggörs blippbar kuponginlösen och betalning. Kommersialiseringen görs i samarbete med ClearOn i det gemensamma bolaget Blippit. Inom AR erbjuder bolaget mjukvara för geststyrning av AR-glasögon och annan konsumentelektronik. Mjukvaran är en av de ledande i världen och finns i tiotals miljoner enheter på marknaden genom kunder som OPPO, Epson och Lenovo. Crunchfish är noterat på Nasdaq First North Growth Market sedan 2016. Företaget grundades 2010 med huvudkontor i Malmö.

Ladda ner som PDF