Crunchfish och ToneTag blir partners inom offlinebetalning med ljudvågsinteraktion

2021-05-17|

Crunchfish och ToneTag, två pionjärer inom digitala betalningar, har ingått ett Marketing & Technical Partnership Agreement för att kunna erbjuda Crunchfishs betalningslösningar inom Digital Cash tillsammans med ToneTags patenterade ljudvågsinteraktion. Genom att integrera bolagens innovativa teknologier möjliggörs offlinebetalningar även med feature phones.

Många konsumenter kan inte betala digitalt på grund av dålig internetuppkoppling samt brist på betaltjänster för feature phones. ToneTags innovativa ljudvågsinteraktion kombinerat med möjligheten för offlinebetalningar hos Crunchfishs Digital Cash-lösningar är en avancerad lösning som kan möjliggöra en mycket bredare användning för digitala betalningar i till exempel detaljhandel, på bensinstationer och för betalningar inom kollektivtrafik.

ToneTag, ett indiskt bolag verksamt inom närhetsbaserad kommunikation baserat på ljudvågor, har utvecklat en robust datakommunikationskanal för att möjliggöra nyskapande lösningar i flera olika branscher. Bolagets lösningar gör det möjligt för användare att utföra snabba och bekväma kontantlösa transaktioner genom att använda en innovativ och säker ljudvågbaserad teknologi. Lösningen kräver varken höghastighetsinternet eller en smartphone för att genomföra säkra betalningar; betalningen kan slutföras med vilken mobiltelefon som helst, inklusive feature phones som idag används av miljoner indier.

Digital Cash är exceptionellt flexibelt och är agnostiskt för både bärarinstrument, betallösningar, interaktionsmetoder och för olika terminaler hos handlare. Detta ger en oöverträffad möjlighet för digitala betaltjänster att tillhandahålla offlinebetalningar och bevara integriteten. Med detta avtal fortsätter Crunchfish att utöka sitt Digital Cash Partner-program med ToneTag som partner #8.

“ToneTag är en strategiskt viktig Digital Cash Partner med geniala lösningar som möjliggör Digital Cash i en mängd olika användningscase, inte minst i feature phones vilket öppnar stora marknadsmöjligheter både i Indien och andra länder. Vi ser stor potential i detta partnerskap och ser fram emot att arbeta med ToneTag”, säger Patrik Lindeberg, VD för Crunchfish Digital Cash.

”ToneTags ljudvågbaserade datakommunikationslösningar möjliggör digital och röstbaserad utcheckning i offlineläge världen över. Genom att kombinera vår unika teknik med Crunchfishs lösningar för Digital Cash möjliggörs sömlösa betalningsupplevelser för kunderna. Tillsammans med Crunchfish hoppas vi kunna implementera den här lösningen i ett flertal länder”, säger Kumar Abhishek, grundare och VD för ToneTag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Patrik Lindeberg, VD för Crunchfish Digital Cash AB
+46 730 35 67 15

patrik.lindeberg@crunchfish.com

Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05

ulf.rogius.svensson@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Ladda ner som PDF