Crunchfish satsar globalt inom CBDC, med lösningar för offline och privata betalningar

2021-04-28|

Riksbanker runt om i världen utvärderar och testar implementationer för riksbanksvalutor (CBDC) där offline och privata betalningar är skallkrav. Eftersom Crunchfishs Digital Cash-lösning erbjuder dessa möjligheter har bolaget beslutat att satsa globalt inom CBDC-segmentet, vilket breddar fokus från enbart Sverige och Indien. – Riksbankerna har ett val. De kan antingen välja att utfärda digitala kontanter som en ny valuta som hanteras av befintlig betalräls, eller som ett nytt format som kräver att bankinfrastrukturen uppgraderas, säger Joachim Samuelsson, Crunchfishs koncern-VD.

Crunchfish Digital Cash AB (“Crunchfish”) kommer att fokusera på riksbanksvalutor globalt. Denna strategi har inletts med presentationen “Solving offline payments for scalable and interoperable CBDCs” av Crunchfishs koncern-VD Joachim Samuelsson på Digital Monetary Institute Symposium som arrangeras för första gången arrangeras av OMFIF, som utmanar den dominerande uppfattningen att bankinfrastruktur behöver uppgraderas för att hantera CBDC. Crunchfish har nyligen blivit medlem i det internationella forumet OMFIF som ofta publicerar artiklar och arrangerar möten inom detta område.

“Riksbanker runt om i världen undersöker olika sätt att implementera CBDC. Kontanter kan antingen digitaliseras som ett nytt format, vilket kräver stora investeringar i banksektorn eller som en ny valuta med befintliga betalrälsar. Crunchfish har beslutat att satsa globalt med vårt erbjudande för Digital Cash eftersom vi är övertygade om att vi erbjuder världens mest kostnadseffektiva CBDC-lösning som även är snabb att implementera”, säger Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish.

Dagens pressmeddelande om Crunchfishs globala CBDC-strategi föranleddes av gårdagens presentation av Crunchfish för Bank of International Settlement’s Innovation Network’s CBDC WG Offline Payments Workstream, med deltagare från 11 Riksbanker runt om i världen. Bank of International Settlement agerar som en bank för Riksbanker och stödjer Riksbankernas arbete för monetär och finansiell stabilitet genom internationella samarbeten, där detta Offline Payments Workstream är ett initiativ. Presentationen innehöll en detaljerad jämförelse mellan Crunchfishs Digital Cash-lösning och VISA:s Offline Payment System for CBDC. Även om dessa lösningar har vissa likheter, diskuterades inte mindre än 27 väsentliga skillnader, där de flesta är patentsökta av Crunchfish.

Pressmeddelandet kommer även efter att Crunchfish nyligen publicerat flera artiklar om Digital Cash för CBDC-implementationer:

https://www.crunchfish.com/investors/pressmeddelanden/varfor-maste-bankernas-infrastruktur-forandras-nar-kontanterna-digitaliseras/ https://www.di.se/brandstudio/crunchfish/digitala-kontanter-med-genialisk-digital-cash-planbok-xoxo/  https://www.crunchfish.com/investors/pressmeddelanden/cash-is-dead-long-live-cash/ https://www.crunchfish.com/investors/pressmeddelanden/digital-cash-forenklar-cbdc-implementation/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Joachim Samuelsson, VD för Crunchfish AB
+46 708 46 47 88

joachim.samuelsson@crunchfish.com

Ulf Rogius Svensson, IR & Marketing Manager
+46 733 26 81 05

ulf.rogius.svensson@crunchfish.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser. Epost: ca@vhcorp.se. Telefon +46 40 200 250.

Ladda ner som PDF